PIERWSZE OFICJALNE FORUM SERVER'a CATH
włączamy gimpa, następnie tworzymy tyle warstw , z ilu będzie się składała nasza emotka , i nazywamy je np. emotka 001 ,002 , 003 itd. Na każdej zaznaczamy okienko widoczności. Klikamy na warstwę nr 1 , i rysujemy podstawy. np w , ja rysowałem kropki. (uwaga!!! gdy ktoś robi emotkę z 2 warst obojętna jest kolejność , ale w przypadku 3 lub więcej , 1 warstwa musi być na dole. Ja w pentagramie zrobiłem ją ugóry , i dlatego cofa się, zamiast rysować). następnie klikamy na ramkę nr 2 , i rysujemy to samo co w ramce nr 1. Widok 1 warstwy jest po to , żeby w każdej narysować takie same podstawy. Następnie to co w nr2 rysujemy w rysunkach od 3 . Później na rysunku 3 dodajemy następny element , który dodajemy też na rysunkach 4+ itd.Gdy już to zrobimy ,klikamy Plik - zapisz jako... i nazywamy to np . pentagram.gif . Wyskoczy nam okienko , a w nim zmieniamy opcję na "połącz warstwy w animację" czy coś w tym rodzaju
. W ostatnim okienku klikamy minisekundy opóźnienia warstwy. Tu każdy wpisuje tyle , ile mu się podoba
. I emotka zrobiona !
Jak ktoś ma pytania , to niech pisze.
mam nadzieję , że to komuś pomoże .
Elfo
PS. zrobiłem pentagram drugi raz , tym razem odpowiednimi warstwami. oto efekt
jeśli ktoś ma pomysł , lub stworzył własną emotkę, i chce by została dodana do spisu , aby każdy na stronie mógł jej użyć , niech napisze , oraz poda wygląd emotki (jeżeli ją zrobił ).
Ostatnio edytowany przez piter97 (2011-05-03 09:48:58)